Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας προσκαλέσει στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani – Caravel από 6 έως 8 Μαΐου 2022. Καθώς η χώρα διανύει τον τρίτο χρόνο της πανδημίας, στόχος του συνεδρίου είναι πέραν της παρουσίασης των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο της Λοιμωξιολογίας, να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην βασική έρευνα, την επιδημιολογία, τη διάγνωση και την θεραπεία της COVID-19, αλλά και του συνδρόμου post-COVID.

Θα προηγηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου ένα προσυνεδριακό Κλινικό Φροντιστήριο για τις λοιμώξεις της κοινότητας που απευθύνεται στους εξειδικευόμενους Λοιμωξιολογίας, αλλά και σε όλους τους νέους συναδέλφους με ενδιαφέρον στην Λοιμωξιολογία. Στη συνέχεια, εξειδικευόμενοι συνάδελφοι θα παρουσιάσουν ενδιαφέροντα κλινικά περιστατικά που θα σχολιάσουν έμπειροι λοιμωξιολόγοι και θα ακολουθήσουν αξιόλογα Στρογγυλά Τραπέζια.

Για το κυρίως συνέδριο η Οργανωτική Επιτροπή ετοίμασε ένα περιεκτικό πρόγραμμα με πολυσυλλεκτική θεματολογία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την λοίμωξη από C. difficile, την πνευμονιοκοκκική νόσο και εμβόλια, λοιμώξεις στην κύηση, επιλεγμένα θέματα παιδιατρικών λοιμώξεων, λοιμώξεις ΚΝΣ, λοιμώξεις ΜΕΘ, λοιμώξεις από C. burnettii, φυματίωση, λοιμώξεις σε νεφρολογικούς ασθενείς και την HIV λοίμωξη. Σημαντικός αριθμός διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζιών είναι αφιερωμένος στην πανδημία SARS-CoV-2, με καταξιωμένους επιστήμονες με εμπειρία από το πεδίο να αναλύουν τις τελευταίες εξελίξεις. Την τελευταία ημέρα, στο καθιερωμένο στρογγυλό τραπέζι της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας θα συζητηθούν τα αντιμικροβιακά φάρμακα στην εποχή της COVID-19 λοίμωξης. Τέλος, οι ελεύθερες ανακοινώνεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί θα αποτυπώσουν την σημαντική ερευνητική δραστηριότητα των Ελλήνων ερευνητών στον τομέα της Λοιμωξιολογίας.

Η πλούσια θεματολογία, οι καταξιωμένοι ομιλητές και κυρίως η δική σας ενεργή συμμετοχή πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην επιτυχία του συνεδρίου, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός για την Ελληνική Λοιμωξιολογία.